Extra veilig internet (EVI)

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag.

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. We hebben het dan over gijzeling en afpersing via het internet. De cybercrimineel besluipt je en legt je bedrijf lam door een virus in je netwerk te planten. Nadat dat zaadje is geplant, groeit er een heleboel misère in een rap tempo.

Valkuilen

Dit gebeurt via mailtjes, die je werknemers of jijzelf opent in de haast van alle dag. Denk hierbij aan nepmail van bank of van PostNL. Je kijkt even niet kritisch naar een link en met één klik is het gebeurd. Maar ook het zoeken naar gratis software is een valkuil. Aanschaffen van goede software kan natuurlijk best prijzig zijn, maar daarentegen neemt goedkope of gratis software ook de nodige risico’s met zich mee. Het vertrouwen op alleen je antivirus software is dus niet voldoende. Zeker in het MKB wordt deze dreiging niet heel serieus genomen is gebleken. Als we naar de percentages over 2019 kijken wordt dit ook duidelijk aangetoond. Kijk maar even mee.

  • 56% MKB bedrijven aangevallen door cybercriminele
  • 30% is daadwerkelijk slachtoffer geworden
  • 20% heeft aangifte gedaan of melding gemaakt

Doe altijd aangifte want hierdoor zal er uiteindelijk meer resultaat behaald worden in het inrekenen van deze criminelen. Hackers eisen gemiddeld genomen €5330,-. Stilstand van een bedrijf kost gemiddeld €127.000.- per incident.

De cijfers liegen er dus niet om, maar hoe voorkom je dat je zelf slachtoffer wordt?

Maak kennis met EVI , Extra Veilig Internet. EVI zet als het ware een hek om jouw bedrijf en laat alleen veilige sites en downloads door. Het filmpje bij dit blog bevat informatie hierover.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Blogs

Hier vind je informatie en geven we je tips over zaken die wij belangrijk vinden

patchen
Onderhoud en patchmanagement

Patchen is belangrijk om fouten of zwakke plekken in een programma te verbeteren of een update te installeren. Lees hier over hoe je dat het beste bijhoudt.

Meer
glasvezel
Glasvezel

Op dit moment wordt er door de Digitale Stad en de onderaannemers druk gewerkt aan de aanleg van glasvezel in de Bommelerwaard en daarbuiten...

Meer
Extra veilig internet(EVI)
Extra veilig internet(EVI)

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. We hebben het dan over gijzeling en afpersing via het internet. De cybercrimineel besluipt je en legt je bedrijf...

Meer