Onderhoud en patchmanagement

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan en heel veel bedrijfsactiviteiten verlopen via internet.
Dat maakt het extra belangrijk om het onderhoud van pc’s en laptops en het patchmanagement op orde te hebben.

Wie is in jouw bedrijf verantwoordelijk voor patchmanagement?

Een patch is een softwarebestand waarmee zwakke plekken of fouten in een programma worden hersteld of waarmee je updates installeert. In beide gevallen is het belangrijk om patches zo snel mogelijk toe te passen, want kwetsbaarheden in bijvoorbeeld Chrome, Microsoft Office of Adobe, of werken met oude versies van deze programma’s kan een bedreiging vormen voor de informatiebeveiliging. De Universiteit van Maastricht kwam daar in 2020 op de harde manier achter. Door het missen van een beveiligingsupdate konden 267 servers door criminelen worden versleuteld, die pas weer werden vrijgegeven na betaling van losgeld. Dus ja, wie zorgt er in jouw bedrijf voor dat alles up-to-date is?

Onderhoud van computers

Naast het veiligheidsaspect speelt ook de techniek een rol. IT-apparaten, en zeker computers, worden over het algemeen intensief gebruikt. Een computer die opeens uitvalt is niet praktisch. Dat valt te voorkomen door vitale functies van de apparaten (schijven, geheugen, temperatuur en processor) te monitoren.

Nooit meer een patch missen

Wij kunnen je voor een vast bedrag per maand per computer helpen om geen patch meer te missen. Wij zorgen ook dat deze eerst wordt beoordeeld. Soms kan het namelijk verantwoord zijn om even te wachten, bijvoorbeeld omdat het wel eens een enkele keer voorkomt dat een patch niet meteen het gewenste effect heeft. Zo voorkomen we onnodige verstoring van de productiviteit. Naast het patchmanagement checken wij de conditie van de computers binnen je bedrijf en trekken aan de bel als dat nodig is.

Meer weten? Bel (0418) 764008
#patchmanagement, #computeronderhoud, #werkplekbeheer

Blogs

Hier vind je informatie en geven we je tips over zaken die wij belangrijk vinden

patchen
Onderhoud en patchmanagement

Patchen is belangrijk om fouten of zwakke plekken in een programma te verbeteren of een update te installeren. Lees hier over hoe je dat het beste bijhoudt.

Meer
glasvezel
Glasvezel

Op dit moment wordt er door de Digitale Stad en de onderaannemers druk gewerkt aan de aanleg van glasvezel in de Bommelerwaard en daarbuiten...

Meer
Extra veilig internet(EVI)
Extra veilig internet(EVI)

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. We hebben het dan over gijzeling en afpersing via het internet. De cybercrimineel besluipt je en legt je bedrijf...

Meer